• Prerušenie prevádzky školy
          • Prerušenie prevádzky školy

          • Ústredný krízový štáb v súvislosti s epidémiou spôsobenou koronavírusom prijal zásadné opatrenia, ktoré sa dotknú aj našej školy. V súlade s týmito opatreniami bude Základná škola Laborecká 66 Humenné zatvorená v dňoch 16. marca - 29. marca 2020.

            Škola bude teda zatvorená okrem dnešného a zajtrajšieho dňa aj nasledujúce dva týždne. Vyučovanie sa začne najskôr 30. marca 2020.

            Keďže ide o dlhé obdobie, učitelia budú priebežne zabezpečovať vzdelávanie žiakov formou e-learningu, či už prostredníctvom portálu bezkriedy.sk, cez Edupage a pod. K tomu je potrebné mať zo strany žiakov aktívny prístup do uvedených portálov. Preto Vás, vážení rodičia, prosíme o súčinnosť pri prípadných problémoch s prístupovými údajmi, ktoré budú riešiť triedni učitelia a vedenie školy. 

            Tiež by nám veľmi pomohlo, keby sme mali na všetkých rodičov e-mailové kontakty. Skvalitnila a spružnila by sa tým informovanosť cez Edupage, ktorá je v súčasnej hektickej dobe veľmi dôležitá. Rodčia, ktorých mailovou adresou doteraz nedisponujeme, ju môžu poslať na riaditel@zslaborecka.sk.

            Zároveň Vás prosíme o kontrolu dodržiavania disciplíny v ochrane pred epidémiou u detí (tráviť čas väčšinou doma, posilňovať imunitu atď.). Veríme, že prijaté opatrenia budú mať priaznivý efekt a po prerušení výučby sa budeme môcť všetci v zdraví opäť stretnúť v škole. 

          • Edupage

          • Vážení rodičia, viacerí sa ozývate, že nemáte heslá do našej edupage. Je to možné len vtedy, ak nemáme Vašu aktuálnu e-mailovú adresu. Len tam Vám systém pošle prístupové údaje. Tzn. keď máme k dispozícii mail na obidvoch rodičov, obidvaja dostanú na svoj mail vlastné prístupové údaje. Po nahlásení aktuálneho mailu Vám budú prístupové údaje obratom zaslané (posiela ich systém edupage, nie administrátor, preto nezaručujeme presný termín dodania). Najmä v tejto zložitej situácii je dôležité tento prístup mať. Ďakujeme za pochopenie. 

        • Pozastavenie vyučovanie
          • Pozastavenie vyučovanie

          • Z nariadenia krízového štábu mesta Humenné v dňoch 12. a 13. marca (štvrtok a piatok) vyučovanie v našej škole NEBUDE. Informácie budeme priebežne aktualizovať. Sledujte našu Edupage stránku zslabhe.edupage.org a náš FB. Ďakujem za porozumenie.

            PaedDr. Alexander Fecura, riaditeľ školy

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            v súvislosti so šírením koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19 prijala Základná škola Laborecká 66 Humenné opatrenia, ktoré vychádzajú z odporúčaných postupov:

            1. Žiaci boli triednymi učiteľmi v priebehu pondelka oboznámení o povinnosti:

            - umývať si pravidelne ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok,

            - nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,

            - pri kašlaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša, nekýchať do dlane ale do lakťovej jamky,

            2. Apelujeme na rodičov, aby neposielali do školy dieťa s príznakmi akéhokoľvek ochorenia.

            3. V prípade pobytu žiaka alebo osôb žijúcich so žiakom v spoločnej domácnosti v zahraničí žiadame rodičov o oznámenie predmetnej skutočnosti. Zároveň je potrebné, aby takýto žiak zotrval doma v karanténe 14 dní.

            4. V prípade podozrenia na ochorenie učiteľ odmeria žiakovi teplotu bezdotykovým teplomerom a v prípade zvýšenej teplote informuje rodičov o nevyhnutnosti odchodu žiaka domov.

            5. V prípade ochorenia dieťaťa a jeho neprítomnosti na vyučovaní žiadame informovať školu mailom alebo telefonicky.

            6. Všetci zamestnanci budú kontrolovať dodržiavanie opatrení žiakmi.

            7. Do konca týždňa sa skracuje vyučovanie na 5 hodín. Činnosť v školskom klube detí bude vo zvýšenej miere zameraná na relaxáciu a pobyt na čerstvom vzduchu.

            8. Škola nebude organizovať hromadné podujatia alebo sa ich zúčastňovať.

            9. Aj keď škola štandardne realizuje dezinfekciu zariadení, pristupujeme k zvýšenej a dôkladnej dezinfekcii všetkých priestorov školy antibakteriálnymi dezinfekčnými prostriedkami.

            10. Na podporu dodržiavania prijatých opatrení škola zabezpečila bezdotykové teplomery, kuchynské papierové utierky pre žiakov, ktoré si nedonesú papierové hygienické vreckovky, zatváracie odpadkové koše a dezinfekčné prostriedky.

            O ďalších opatreniach a skutočnostiach vás budeme priebežne informovať na našich webových a facebookových stránkach. Ďakujeme za pochopenie.

            V Humennom dňa 9.3.2020

            PaedDr. Alexander Fecura, riaditeľ školy

          • Zápis do prvého ročníka základnej školy

          • Vážení rodičia budúcich prváčikov,

            na našej webstránke uverejňujeme elektronickú prihlášku do 1. ročníka našej základnej školy na školský rok 2020/2021. Vychádzame v ústrety Vám všetkým, ktorí dávajú prednosť vypĺňaňiu tlačív v pohodlí domova. Vytlačenú a podpísanú prihlášku prineste prosím zo sebou na zápis, ktorý sa v našej škole uskutoční 2. apríla 2020 v čase od 14:00 do 16:30, resp. kedykoľvek do konca apríla 2020 na sekretariát školy.

          • Naša škola centrom hokejbalu

          • Hokejbal je kolektívny šport, ktorý so získava v našom meste čoraz väčšiu popularitu. A právom – veď v tomto relatívne materiálne nenáročnom športe sa stala reprezentácia Slovenska už päťkrát majstrom sveta, z toho na posledných štyroch majstrovstvách nepretržite.

            Spopularizovať hokejbal v našom meste sa rozhodla skupina mladých zanietených športovcov, ktorí už v tomto športe dosiahli výrazné úspechy. V piatok pred jarnými prázdninami pripravil jeden z nich, Martin Balogáč s kolegom prezentáciu tohto športu medzi žiakmi štvrtého až siedmeho ročníka našej školy. Žiakov svojimi slovami veľmi zaujal, ale najväčší úspech mali praktické ukážky, do ktorých sa žiaci s radosťou zapojili a vyskúšali si to s hokejkou a loptičkou proti ozajstnému brankárovi vo výstroji.

            Najviac ich potešila informácia, že sa naša škola stala centrom hokejbalu v meste a od 24. februára sa mladí záujemci o tento šport stretávajú každý pondelok o 15:00 práve v telocvični našej školy.

          • Deň otvorených dverí

          • Aj v tomto školskom roku pokračuje naša spolupráca s materskými školami v blízkosti našej školy. Tentokrát sme u nás 26. februára privítali deti z MŠ Třebíčska 13 a Súkromnej MŠ Aura, aby sme im na Dni otvorených dverí ukázali, čo všetko sa na našej škole môžu naučiť a čo ich čaká, keď sa z nich stanú žiaci prvého ročníka.

            Škôlkari mohli v štyroch ateliéroch zistiť, že sa žiaci našej školy venujú pestrej činnosti. V ateliéri sociálnej pedagogičky Andrei Hirkovej robila teta Bludisková s deťmi rôzne zábavné aktivity na vizuálny rozvoj a mozgové cvičenia. 

            V ďalšom ateliéri s názvom Happy bees si deti spoločne so školákmi zatancovali a zaspievali po anglicky, keďže angličtina sa u nás kvalifikovane učí už od prvého ročníka. Deti sa pod vedením Veroniky Timuľákovej a Júlie Karbulovej zahrali aj s interaktívnymi robotickými hračkami  Bee-Bot (Včielka), ktoré oboznamujú žiakov so základmi programovania. Aj takýmto spôsobom okrem iného vštepujeme našim žiakom základy informatiky. Za aktívnu prácu s včielkami dostali deti ručne vyrobené medaily.

            V spievaní deti pokračovali aj v ďalšom ateliéri, kde si spoločne s našimi žiakmi pod vedením Márie Ďugošovej zaspievali a zahrali na jednoduchých hudobných nástrojoch. V hudobnej oblasti dosahujú žiaci našej školy vynikajúce výsledky až na celoslovenskej úrovni.

            Posledný ateliér pracoval pod názvom V ríši robotov. Tu sa aktívne podieľali naši školáci, ktorí z lega vyrobili šikovné zaujímavé roboty a následne z nich pripravili výstavku. Učiteľky Darina Poláková a Agnesa Labunová deťom porozprávali, ako spoločne vyrábali roboty. Aj škôlkari ukázali, že s legom vedia pracovať. Dokázali to aj tým, že z neho vyrobili zaujímavé výrobky, za čo dostali aj sladkú odmenu.

            V tomto ateliéri si deti so záujmom pozreli aj šachové súboje našich druhákov, ktorí sa predmet Šach učia v našej škole prvý rok. A veruže si šach zahrali aj niektorí škôlkari, ktorí už ovládali základy tejto kráľovskej hry.

            V závere vydarenej návštevy odovzdal riaditeľ školy Alexander Fecura všetkým škôlkarom Osvedčenie o absolvovaní predškoláckeho kurzu ako pamiatku na príjemné a efektívne strávené dopoludnie na našej škole.

            Darina Poláková

          • Polročné hodnotenie

          • Dnes, 31.1.2020 si všetci žiaci školy prevezmú z rúk svojich triednych učiteľov polročné hodnotenie. Už od roku 2012 nahrádza polročné vysvedčenia výpis z klasifikácie. Výpis nie je verejná listina, preto nemusí byť vytlačený na papieri so štátnym znakom, ani opatrený okrúhlou pečiatkou a podpisom riaditeľa školy. 

            V pondelok 3. februára sú polročné prázdniny, do školy žiaci opäť nastúpia v utorok 4. februára 2020.

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ Základnej školy Laborecká 66 Humenné využijúc svoju právomoc štatutárneho zástupcu na základe zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a v znení neskorších predpisov, zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky MŠ SR č. 320/2008 Z. z. o základnej škole v znení vyhlášky č. 224/2011 Z. z. sa z organizačných dôvodov súvisiacich so zabezpečením Testovania 5-2019 rozhodol udeliť

            riaditeľské voľno dňa 20. novembra 2019 (streda)

            pre žiakov 6., 7., 8. a 9. ročníka základnej školy. V tento deň nebudú mať títo žiaci nárok na štátnu dotáciu na obed a budú automaticky odhlásení. Ďakujeme za pochopenie.

        • Lampiónový sprievod
          • Lampiónový sprievod

          • V piatok 25. októbra v podvečer sa nádvorie školy rozsvietilo. Niekoľko desiatok lampiónov, ktoré si niesli ich hrdí majitelia, deti i dospelí, ožiarilo priestranstvo pred školou, aby sa po krásnych tónoch piesne Aleluja mohol prítomným prihovoriť riaditeľ školy Alexander Fecura. Ten vyzdvihol hlavnú myšlienku Lampiónového sprievodu - stretnúť sa s ľuďmi, ktorých máme radi, na ktorých nám záleží a na ktorých sme si možno v zhone už dlhšie nenašli čas. Alebo sa s nimi aspoň spojiť myšlienkou, cez svetielko lampióna a poslať im láskou naplnený pozdrav. A potom sa blikajúci sprievod, ktorý tvorili žiaci našej školy či iných škôl, ich rodičia, učitelia, obyvatelia mesta vydal pod vedením autorky myšlienky pedagogičky Andrei Hirkovej ulicami už medzitým do tmy ponoreného sídliska. A postupne priberal ďalších, ktorí sa s lampiónom či bez rozhodli podporiť spolupatričnosť medzi nami. Tí skôr narodení si nostalgicky zaspomínali na v mladosti absolvovaný nejeden lampiónový sprievod, tí mladší zasa s chuťou podporili znovurodiacu sa krásnu tradíciu. 

            Ak sa nám podarilo potešiť Vás a spríjemniť jeden z posledných teplých tohtoročných večerov, sme veľmi radi a tešíme sa ďalšie príjemné stretnutia.

          • Imatrikulácia prvákov

          • Opäť začal ďalší školský rok a s ním do školy prišli i noví prváci, ktorí sú u nás už tradične pasovaní za právoplatných členov kolektívu žiakov našej školy.

            Vo štvrtok 3.10.2019 sa naši prváci predviedli s tým, čo sa už za krátky čas v priebehu mesiaca v škole naučili. A nebolo toho málo. V krátkom kultúrnom programe čítali a písali písmená, počítali príklady, spievali, aj cvičili. Celý priebeh mal svoj dej, ktorý sa niesol v duchu školskej práce. Školáci ukázali, že si zaslúžia vstúpiť do našich radov.

            Po kultúrnej vložke a po sľube na veľkú ceruzu dostali pekné diplomy a čakalo ich chutné pohostenie. Nakoniec si ešte zatancovali s ich staršími spolužiakmi.

            Aj týmto milým aktom sme chceli ukázať našim žiakom, že si pokladáme za česť, že si vybrali práve našu školu a budeme sa snažiť, aby sa z nich stali šikovní a slušní ľudia, ktorí sa budú vedieť v živote bez menších problémov presadiť.

             

                                                                                                                                    Darina Poláková