• Napísali o nás...

          • Schválené HOKEJBALOVÉ IHRISKO

            Poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva odobrili rekonštrukciu multifunkčného ihriska v areáli Základnej školy Laborecká. Schválenie návrhu bolo jednoznačné (ZA 16 / PROTI 0 / ZDRŽAL SA 1).

            Na najväčšom humenskom sídlisku vznikne nové športovisko na základe výzvy Fondu na podporu športu „Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry“.

            Cieľom projektu „Rekonštrukcia multifunkčného športového areálu na Laboreckej ul. v Humennom“ je vytváranie priaznivých podmienok pre rozvoj športu detí, mládeže a širokej verejnosti vrátane zdravotne postihnutých občanov.

            Športový areál je používaný žiakmi ZŠ Laborecká a širokou športovou verejnosťou mesta. Športové plochy sú aktívne využívané, avšak ich vek a absencia multifunkčných športových prvkov si vyžaduje komplexnú rekonštrukciu.

            Vytvorí sa multifunkčné ihrisko, hokejbalové ihrisko, bežecká oválna dráha 200 m, osvetlenie športového areálu.

            Jednou z podmienok predloženia žiadosti o poskytnutie príspevku je zabezpečenie spolufinancovania z prostriedkov mesta Humenné minimálne vo výške 50% z celkových oprávnených výdavkov projektu.

            Predpokladané celkové náklady projektu sú 183 340 eur. Koniec termínu podania žiadostí o poskytnutie príspevku je do konca marca 2021.

            Marián ŠkubaTlačový referátMestský úrad

            https://www.humenne.sk/Aktuality-a-oznamy/Schvalene-HOKEJBALOVE-IHRISKO/

        • 2%
          • 2%

          • Opäť je tu možnosť venovať škole dve percentá zo svojej zaplatenej dane. Podrobnosti na hornej lište.

          • Prerušenie vyučovania

          • V zmysle rozhodnutia primátora mesta sa vyučovanie od 8.3.2021 mení na prvom stupni na DIŠTANČNÉ.

            Prerušuje sa tiež prevádzka školskej jedálne a školského klubu detí. Žiaci druhého stupňa sa naďalej učia dištančne.

        • Vyučovanie pokračuje!
          • Vyučovanie pokračuje!

          • Napriek avizovanému možnému prerušeniu vyučovania ZAJTRA VYUČOVANIE RIADNE POKRAČUJE za rovnakých podmienok, ako doposiaľ až do konca týždňa. O tom, ako to bude od pondelka 8.3. budeme priebežne informovať na webe, Edupage a na FB.

          • Jarné prázdniny

          • V dňoch 22. až 26. februára 2021 zostanú brány školy zatvorené. Žiaci si budú môcť oddýchnuť od prezenčného či dištančného vzdelávania. Prajeme pekné počasie a v zdraví prežité JARNÉ PRÁZDNINY.

        • Pokyny k nástupu do školy
          • Pokyny k nástupu do školy

          • POKYNY

            upravujúce podmienky školy na obdobie od 15.2.2021 vo veciach prevádzky a vnútorného režimu školy

            a podmienok na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov

             

            Základné informácie

            1. Žiaci sú rozdelení do pôvodných tried. Vyučovania sa zúčastňujú triedy prvého stupňa.
            2. Žiaci v školskom klube detí sú rozdelené do 4 oddelení (trieda = oddelenie). V každom oddelení pracuje iný pedagogický zamestnanec.
            3. Obsah a forma všetkých vzdelávacích a záujmových aktivít je volená tak, aby boli zaistené hygienicko-epidemiologické opatrenia.
            4. Prevádzka školy je od 7:00 h do 16:30 h.

            Pobyt žiakov v škole

            1. Príchod žiakov do školy je v čase od 7:00 h do 7:45 h. Žiaci vstupujú do školy hlavným vchodom individuálne, bez sprievodu rodiča.
            2. Pri prvom nástupe žiaka do školy predkladá zákonný zástupca žiaka poverenej osobe pri vchode do školy písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie a že aspoň jeden zákonný zástupca má negatívny test na COVID-19. Toto vyhlásenie sa predkladá aj po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní viac ako tri dni. Vzor potvrdenia bol rodičom zaslaný cez Edupage a bude k dispozícii aj pri vchode do školy v tlačenej podobe. Elektronické vyhlásenie je k dispozícii na Edupage.
            3. Okrem prvého nástupu žiaka do školy nie je odprevádzanie žiaka rodičom, resp. zákonným [A11] zástupcom nutné.
            4. Pri vstupe sa žiakom bude odmeriavať teplota.
            5. Po dezinfekcii rúk odchádza žiak do šatne a po prezutí do triedy.
            6. Žiaci nosia rúško v interiéri a exteriéri školy.
            7. Vyučovanie začína o 7:45 h a končí o 11:20 h. Prebieha podľa rozvrhu hodín, prispôsobeného mimoriadnemu režimu vyučovania, uverejneného na Edupage. Všetky predmety učí jeden učiteľ.
            8. Vyučovanie nebude striktne delené na vyučovacie hodiny a svojim charakterom s prvkami integrovaného, resp. blokového vyučovania bude prispôsobené mimoriadnej situácii.

            Činnosť žiakov po vyučovaní.

            1. Po skončení vyučovania, po 4. vyučovacej hodine žiaci, ktorí sú prihlásení na obedy odchádzajú s vyučujúcim, resp. vychovávateľkou do školskej jedálne.
            2. Žiaci v školskej jedálni plnia pokyny vyučujúcich a vychovávateľov. Prebratie stravy nepotvrdzujú čipmi. Stravu vydáva žiakom personál jedálne,  hygienicky zabalený príbor pedagogický zamestnanec.
            3. Po naobedovaní sa odchádzajú žiaci domov, resp. prihlásení žiaci zostávajú v školskom klube detí.
            4. Oddelenia školského klubu detí pracujú v učebniach ŠKD a v triedach. Výchovno-vzdelávaciu činnosť v skupine riadi vychovávateľka.
            5. Rodič alebo iná poverená osoba, ktorá príde dieťa vyzdvihnúť zo školského klubu, telefonicky kontaktuje vychovávateľku.

            Opatrenia školy kvôli prevencii nákazy COVID-19

            1. Pri ceste do školy sa sprevádzajúce osoby a žiaci riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ. Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú.
            2. Škola si zabezpečí organizáciu pohybu osôb pred svojimi vnútornými a vonkajšími priestormi, tak aby sa minimalizoval kontakt medzi osobami.
            3. Škola zabezpečila dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy, a to dezinfekčným prostriedkom vhodne umiestneným.
            4. Všetci zamestnanci školy nosia rúško, poprípade respirátor, ktoré môžu doplniť štítom.
            5. V triedach je zabezpečené časté a intenzívne vetranie.
            6. Aktivity škola organizuje tak, aby bolo možné väčšiu časť dňa tráviť vonku v areáli školy. Telovýchovne aktivity sa budú v závislosti od počasia vykonávať externom prostredí, nie vo vnútornom prostredí telocvične.
            7. Škola opakovane upozorňuje žiakov na dodržiavania hygienických pravidiel pri kašľaní a kýchaní.
            8. Toalety a triedy sú vybavené mydlom v dávkovači, dezinfekčným prostriedkom a jednorazovými papierovými utierkami pre bezpečné osušenie rúk. 
            9. Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne dvakrát denne a podľa potreby.
            10. Upratovací personál je informovaný a poučený o sprísnených podmienkach upratovania a o potrebe priebežného čistenia a dezinfekcie dotykových plôch, ostatných povrchov a predmetov.
            11. Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa vykonávajú najmenej raz denne.
            12. Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, je vykonávaná minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí, školské lavice).
            13. Triedy sú pravidelne každý druhý deň dezinfikované germicídnymi žiaričmi.
            14. Smetné koše sú zabezpečené tak, aby nebol nutný fyzický kontakt rúk s košom pri zahadzovaní odpadu.

            Rodičia, resp. zákonní zástupcovia

            1. Zodpovedajú za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            2. Zabezpečia pre svoje dieťa každý deň rúško a papierové jednorazové vreckovky.
            3. Dodržiavajú tieto pokyny riaditeľa školy.
            4. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            Činnosť školy pri podozrení na ochorenie

            1. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy.
            2. Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, je umiestnený do samostatnej miestnosti a triedny učiteľ kontaktuje zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. O podozrení na nákazu COVID – 19 základná škola informuje príslušný RÚVZ tak, ako je to v prípade iných infekčných ochorení.
            3. Ak sa u zamestnanca základnej školy alebo školského klubu detí objavia príznaky nákazy COVID – 19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľa školy a opustí školu v najkratšom možnom čase s použitím rúška.
            4. V prípade potvrdenia ochorenia škola postupuje podľa usmernenia RÚVZ v Humennom.

            V Humennom dňa 12. 2. 2021

            PaedDr. Alexander Fecura, riaditeľ školy

             

          • Valentín u prvákov

          • S oslavou sv. Valentína je spojená aj tradícia posielania valentínskych milostných prianí. Sviatok zamilovaných nie je len ich. Je všetkých nás, lebo vyjadriť lásku našim priateľom a blízkym je vždy lepšie, ako keby sme na nich zabudli. Naši prváčikovia, spolu s pani učiteľkou, takto jednoducho vyjadrili svoje pocity. Môžete sa inšpirovať :-)

          • Naše sovy

          • Keďže my žiaci 4.A máme nielen šikovné ručičky, ale aj múdre hlavičky, rozhodli sme sa v rámci pracovného vyučovania vyrobiť Okaté - žmurkacie sovičky. Tieto sovičky mali vyzdobiť našu triedu, ale keďže škola musí ešte počkať, potešte sa pohľadom na ne aspoň vy.  

          • Pokračovanie dištančného vzdelávania

          • Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Humennom rozhodol náš zriaďovateľ - mesto Humenné o neotvorení škôl od 8.2.2021. Škola pokračuje v dištančnom vzdelávaní.

          • Vysvedčenia návrat do škôl neprinesú.


          • Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR pokračuje dištančné vzdelávanie všetkých ročníkov základnej školy aj v ďalšom týždni, t. j. od 1. februára 2021. Polročné vysvedčenia, presnejšie výpisy známok za prvý polrok si žiaci tentokrát neprevezmú osobne. Dostanú ich spolu s rodičmi do svojich schránok na Edupage v piatok 29. januára presne na poludnie. Tým istým spôsobom budú dorčené aj prípadné pochvaly či pokarhania. Žiaci bez prístupu k internetu dostanú výpisy známok náhradným spôsobom. 

            A pri troche šťastia sa v škole uvidíme možno nasledujúci pondelok...

          • Takto tvorila 1.A  s učiteľkou na online hodine. 

          • Jedna vločka, druhá vločka, teta zima žmúri očká.

            Sánky si hneď osedláme  a letíme k starej mame.

            Na dvore nás sniežik zláka, postavíme snehuliaka.

            Starká ešte mrkvu dá a snehuliak noštek má.

            Poďme domov, už sa zmráka, lyžovačka zajtra čaká.

          • Zaľúbené tučniaky

          • Jednoduché zaľúbené tučniaky z papiera. Potešia deti, že si ich zvládnu vyrobiť aj samé a výsledok je veľmi pekný. Veď posúďte sami :-).

            Fc

          • Pokračovanie dištančného vzdelávania

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR pokračuje dištančné vzdelávanie všetkých ročníkov základnej školy aj v ďalšom týždni, t. j. od 25. januára 2021.

          • Zruční štvrtáci

          • Je zima a aby nám žiakom v 4.A. nezamrzli pri zimnom športovaní ušká, vyrobili sme si v rámci pracovného vyučovania z materiálu, aký sme našli doma, takéto návrhy na zimné čapice.  Veríme, že si nejakú vyberiete.

            Mgr. Darina Horvátová

          • K zime patrí snehuliak!

          • Aká by to bola zima bez snehuliaka! Smutná. Keďže sa v tomto období nemôžeme spolu stretnúť, tak by sme Vás chceli trošku potešiť.  Kto sa k nám pridá? 

          • Hurá, sneh...

          • Zima konečne prišla nielen v kalendári, ale aj vonku. Napadol sneh a mrzne. A my - žiaci 4.A sme sa to rozhodli využiť. Aj keď nemôžeme cvičiť v školskej telocvični, môžeme si zašantiť na snehu. A ako vyzerá naše zimné šantenie? Pozrite sa sami. 

          • Pokračovanie dištančného vzdelávania

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR pokračuje dištančné vzdelávanie všetkých ročníkov základnej školy aj v ďalšom týždni, t. j. od 18. januára 2021.