• Laborecká Open sa vydarila.

          • Prvé júnové nedeľné dopoludnie patrilo rodičom a deťom nielen z našej základnej školy. Na už 9. ročníku podujatia Laborecká Open sme privítali všetkých, ktorí od nás prijali pozvanie stráviť s nami príjemné chvíle. Zvlášť milá bola návšteva budúcoročných prváčikov s rodičmi.

            Všetko odštartovali mladí muzikanti z Bubnovej show BATIDA z Popradu. Ich minikoncert pre nás vyhral náš žiak, deviatak Tomáš Chalachan, ktorý bubeníkov z Batidy zaujal svojim výkonom počas ich vystúpenia pred rokom na humenskom námestí. Spomedzi odvážlivcov bol suverénne najlepší a odmenou za jeho výkon bolo práve vystúpenie Bubnovej show BATIDA v našej škole. Horúce juhoamerické rytmy v podaní Batidy rozohriali všetkých prítomných, ktorí sa rýchlo k muzicírovaniu pripojili. Bol to veľký zážitok, chlapcom a dievčatám z Batidy sa u nás tiež veľmi páčilo, preto si to niekedy určite zopakujeme.

            A potom sa už začalo súťažiť. Dvojice, tvorené väčšinou rodičom a dieťaťom postupne čakalo osem disciplín, pri ktorých si preverili svoju šikovnosť, trpezlivosť a kreativitu. Tí, ktorí nazbierali plný počet pečiatok vhodili lístok so svojim číslom do osudia a čakali, či sa na nich pri záverečnom zlosovaní usmeje šťastena. A veruže sa usmiala. Na všetkých. Asi tak chcel osud, že nakoniec s malou, ale milou odmenou odchádzali všetci súťažiaci (:-)).

            Spestrením dopoludnia bola jazda na koňoch, ktoré priviedol pán Štefan Barančik. Ten pripravil všetkým, vrátane organizátorov príjemné prekvapenie, keď dorazil s celým zverincom. A tak možno niektoré deti videli prvýkrát živé kozy, húsatká, zajaca, užovku (tá mala mimoriadny úspech) i čistokrvného československého vlčiaka. Nezaháľala ani trampolína, ktorú zďaleka nevyužívali len tí najmenší.

            Poďakovanie za vydarenú patrí mestu Humenné, ktoré prispelo svojimi finančnými prostriedkami a všetkým pedagógom, ktorí Laboreckú Open pripravovali a realizovali. Vytvorili skvelú atmosféru, čo zaznamenali iste všetci návštevníci. Základná škola Laborecká 66 Humenné opäť presvedčila, že robí všetko pre napĺňanie ambície byť kultúrnym, športovým, spoločenským a vzdelanostným centrom nášho sídliska. 

            Dovidenia opäť o rok na jubilejnom 10. ročníku Laborecká Open.