• Jarné prázdniny v CVČ DÚHA

          • Informujeme žiakov školy, že počas jarných prázdnin bude otvorené Centrum voľného času DÚHA pre žiakov základných škôl v čase od 9.00 h do 12.00 h. Pre žiakov bude pripravený program pod dozorom zamestnancov CVČ.

          • 2. ročník digitálnej Ekoolympiády

          • EKOolympiáda je online vedomostná súťaž v oblasti environmentálnej výchovy pre žiakov druhého stupňa základných škôl, osemročných gymnázií alebo stredných škôl. Táto hra je organizovaná pod záštitou Slovenskej komisie UNESCO občianskym združením Planet Lover, ktoré spolupracuje so Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV). Ambasádormi súťaže sú slovenskí olympijskí medailisti Zuzana Rehák-Štefečeková, Danka Barteková a Pavol Uhrajte. Odborným garantom hry je vedkyňa RNDr. Marcela Morvová Jr., Phd.Hra je pre všetkých študentov bezplatná. Stačí sa len zaregistrovať, trénovať a následne skúsiť ostrú hru:).

            Tento rok nájdete v hre témy: voda, pôda, oceán, odpad a klimatická zmena1.3.2023 sa otvára  zaregistrovaným žiakom Ekotrenažér, v ktorom si môžu otestovať svoje vedomosti a pripraviť sa na súťažné kolá. Tie sú pre 7. a 8. ročník 21.3.2023, pre žiakov 9. ročníka 23.3.2023. Viac info tu: https://ekoolympiada.sk/pravidla/

            Registrovať sa môžu žiaci už teraz, následne ich budú informovaní organizátormi o dôležitých krokoch. Registráciu nájdete tu: https://registracia.ekoolympiada.sk/register V minulom roku sa do hry zapojilo viac ako 9000 študnetov (z vyše 500 škôl), ktorí v rámci Ekotrenažéra zahrali viac ako 2 000 000 otázok! 

            Všetky tri súťažné kolá a finálové kolo budú prebiehať v rovnakom čase od 9:00 do 9:30, súťažiaci žiaci budú uvoľnení z vyučovania na čas nevyhnutný pre účasť na EKOolympiáde. Viac informácií o EKOOLYMPIÁDE sa dozviete na https://ekoolympiada.sk/Ak si chcete vyskúšať princíp hry, organizátori pripravili “vzorku” hry, kde je 5 otázok, aby ste navnímali prostredie: https://test.ekoolympiada.sk/

          • Valentín

          • Srdiečkové pozdravy a dobrá nálada na Valentína u žiakov, žiačok a učiteliek na 1. stupni.