• Chceš študovať pre trh práce alebo pre Úrad práce?

          • Pod týmto názvom sa dňa 23.12.2021 konalo online stretnutie deviatakov našej školy cez aplikáciu MS Teams s odbornou poradkyňou Mgr. Janou Taňkošovou z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

            Žiaci sa mali možnosť oboznámiť s osobnými svedectvami konkrétnych príkladov dobrej praxe. Zaujímavé bolo z pohľadu žiaka Mareka zo SOŠ polytechnická Humenné duálne vzdelávanie na tejto škole. Veríme, že toto online stretnutie bolo pre našich žiakov prospešné a užitočné.

          • Aj takto môžu vyzerať prestávky!

          • Kým väčší mastia stolový futbal, žiaci 2.A sa veľmi potešili, že si čas medzi hodinami mohli spestriť stavbou vesmírnej lode, robotov alebo ponorky. Dokonca to nevydržala a pridala sa k nim pridala aj pani učiteľka so svojim výtvorom (to je ten domček, čo drží v ruke :-)).

          • Zábava v kuchyni

          • V našej zábavnej kuchyni to opäť žilo. Na stretnutí krúžku sme si pripravili chutnú hráškovú polievku a oprášili recept z minulého stretnutia.

          • Kreatívni piataci

          • Ani žiaci 5 A sa pred šiestakmi nedali v kreativite zahanbiť. To, že sa blížia Vianoce - sviatky pokoja vidieť na ich prácach. Každý žiak sa snaží vložiť do svojej tvorby maximum, čo aj vidieť . Prajeme im veľa kreatívnych hodín výtvarnej výchovy .

          • Šikovní šiestaci

          • Hodiny výtvarnej výchovy u žiakov 6.A a 6.B sú veľmi kreatívne Pod rukami našich žiakov vznikajú vždy krásne dielka. Keďže Vianoce sa blížia, tentokrát si vyrobili pekné rybky . Všetky práce boli zaujímavé, veď posúďte .

          • Karanténa

          • Riaditeľstvo Základnej školy Laborecká 66 Humenné, že nám Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Humennom nariadil plniť karanténne opatrenie a prerušiť výchovno-vzdelávací proces v 6.B triede v termíne od 5.11.2021 najdlhšie do 14.11.2021 (vrátane). Toto opatrenie bolo prijaté v súvislosti s výskytom koronavírusu COVID-19 u žiaka 6.B triedy. Pozitívny výsledok antigénového samotestu bol potvrdený aj antigénovým testom, vykonaným v MOM.

            Žiaci sa počas karantény budú vyučovať dištančne podľa riadneho rozvrhu hodín. 

             

          • Mesiac úcty k starším

          • Mesiac október je pre nás všetkých peknou pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. Úcta k nim by mala byť samozrejmosťou či už v rodine alebo na pracovisku. Starší ľudia si zaslúžia našu úctu za to, ako tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie, za každý deň radosti a za všetko, čo odovzdávajú nám, mladším. 

            Aj naši žiaci prvého stupňa, pod vedením pani učiteľky Mgr. Jany Sotákovej prejavili kytičkou krátkych básní svoju úctu našim starkým. Video si pozrite na našom FB https://www.facebook.com/zslaboreckavhumennom.

          • Vzácna návšteva

          • Počas uplynulých dvoch dní k nám zavítala vzácna návšteva - deti z materských škôl Třebíčska 13 a Ul. dargovských hrdinov 18 aj so svojimi učiteľkami. Prišli si pozrieť výstavu prác našich žiakov Dotyky jesene. Výtvory našich žiakov sa im veľmi páčili. Domov si odniesli aj sladkosť. 

          • Vyhodnotenie žiackych prác.

          • Vo vestibule školy sa ako tradične na jeseň uskutočnila výstava prác, pri ktorých boli využité prírodné materiály, poskytnuté jeseňou. Na dnešnom stretnutí vyhodnotil riaditeľ školy a jeho zástupkyňa triedy a najúspešnejších jednotlivcov. 

        • Zavítajú k nám deti materských škôl
          • Zavítajú k nám deti materských škôl

          • Naši žiaci v tomto čase každoročne vyzdobia priestory vestibulu školy bohatou farebnou nádielkou jesennej úrody. Množstvo voňavého ovocia a zeleniny, jesenného lístia či zelených vetvičiek, ba aj vtipných tekvíc vytvárajú tú pravú jesennú atmosféru. Výstava sa nesie pod názvom DOTYKY JESENE a poteší oko nejedného návštevníka našej školy.

            Pri tejto príležitosti sme dnes pozvali pozrieť si bohatú výstavu deti z Materskej školy Třebíčska 13 a Materskej školy Ul. dargovských hrdinov 18. Zavítajú k nám začiatkom budúceho týždňa. Tešíme sa na spoločné stretnutie a veríme, že deti naša výstava zaujme a hlavne poteší.

            Viera Belančinová, foto Dominika Laudová

        • Prijímať, ale hlavne dávať
          • Prijímať, ale hlavne dávať

          • Učitelia a žiaci našej školy sa rozhodli urobiť krásne gesto - obdarovať ľudí v meste vlastnoručne vyrobeným darčekom, maľovaným svietnikom. Šikovné ruky pani zástupkyne Belančinovej a pani učiteľky Laudovej vykúzlili zo skla a farieb čarokrásne svietniky, aby svetlo sviečok rozžiarilo a preteplilo príbytky obdarovaných. Kým žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka sa rozbehli po Sídlisku III a po námestí, prváci si to v sprievode svojej učiteľky pani Horvátovej a pedagogickej asistentky pani Volochovej zamierili rovno na mestský úrad, k pánovi primátorovi. Okrem primátora mesta pána Merička ich privítali prednostka pani Kurťáková a vedúca odboru školstva pani Vasilcová. Z darčekov mali veľkú radosť a natešené prváčance aj patrične pohostili.

            A takto to vyzeralo v uliciach mesta.

          • Dotyky jesene

          • Pod týmto názvom sa vo vestibule školy uskutoční výstava žiackych prác s témou jesene. Každá trieda vystaví svoje umelecké dielka, inšpirované aktuálnym ročným obdobím a vytvorené pomocou prírodných materiálov. Pozvánku na výstavu vytvorili žiaci 9.A triedy Michal Bardelčík a Tomáš Demčák na hodine informatiky. 

        • Doplnenie k pokynom k prevádzke školy
          • Doplnenie k pokynom k prevádzke školy

          • Od 18.10.2021 sa pokyny k prevádzke školy dopĺňajú takto:

            1. Potvrdenie od lekára z dôvodu neprítomnosti žiaka sa bude vyžaduje až, ak neprítomnosť žiaka z dôvodu ochorenia trvá dlhšie ako 5 dní.

            2. Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok AG samotestu naďalej chodí do školy, pokým nie je pozitívny výsledok žiaka potvrdený PCR testom.

        • Zmena pokynov k prevádzke školy
          • Zmena pokynov k prevádzke školy

          • V zmysle príslušných právnych predpisov sa bod 12 Pokynpv k prevádzke školy mení takto (doplnený text je zvýraznený):

            V interiéri a exteriéri školy si žiaci prekrývajú horné dýchacie cesty vhodne zvolenými osobnými ochrannými pomôckami (respirátor, rúško, šál, šatka a pod.). Výnimkou je čas počas výchovno-vzdelávaciej činnosti (vyučovacie hodiny, krúžky, ŠKD a pod.), kedy žiaci osobné ochranné pomôcky nosiť nemusia.

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Európsky rok jazykov v r. 2001 organizovala Rada Európy v Štrasburgu spolu s Európskou úniou. V 45 zúčastnených krajinách sa podarilo úspešne zapojiť milióny ľudí. Svojimi aktivitami oslávil jazykovú rozmanitosť v Európe a podporil jazykové vzdelávanie. Rada Európy sa rozhodla vyhlásiť Európsky deň jazykov, ktorý sa bude oslavovať každoročne 26. septembra. Všeobecnými cieľmi Európskeho dňa jazykov sú:
            - upozorniť verejnosť na dôležitosť štúdia jazykov s cieľom prispieť k rozvoju mnohojazyčnosti a interkultúrneho porozumenia;
            - podpora bohatej jazykovej a kultúrnej rozmanitosti Európy, ktorú je nevyhnutné zachovávať a chrániť, podpora celoživotného jazykového vzdelávania 26. septembra 2021 oslávila Rada Európy spolu so svojimi 47 členskými štátmi 20. výročie Európskeho dňa jazykov (EDJ).
            Cieľom tohto dňa je podnietiť 800 miliónov Európanov zo všetkých členských štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov. S presvedčením, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu, Rada Európy podporuje zvyšovanie povedomia o všetkých jazykoch zastúpených v dnešnej Európe. Je treba vyzdvihnúť ich spoločné znaky, rozdiely a niektoré ich osobitostí. Európsky deň jazykov si školy v členských krajinách každoročne pripomínajú prostredníctvom rôznorodých aktivít (napríklad súťaží, kvízov, besied, školských rozhlasových vysielaní).
            Na našej škole sa vyučujú 3 cudzie jazyky – anglický jazyk, ruský a nemecký jazyk. Pri príležitosti tohto dňa sme pripravili rozhlasové vysielanie, kde sa žiaci predstavili v troch cudzích jazykoch a oboznámili nás aj o význame tohto dňa. Celý týždeň žiaci 7.A, 8.A a 9.A triedy prezentovali svoje práce a projekty na tému Countries. Každý žiak v anglickom jazyku porozprával o jazyku, kultúre, tradíciách, jedle a osobnostiach niektorej krajiny. Vo vestibule sa nachádza aj výstava o krajinách, kde sa používa ruský jazyk. Ďakujem všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do týchto aktivít a ktorí si uvedomujú význam učenia sa cudzích jazykov pre ich budúci život.
            Akceptujme a rešpektujme, že sme všetci odlišní.

            Mgr. D. Karpáčová

        • S novým školským rokom prinášame pre našich žiakov zrekonštruovanú knižnicu
          • S novým školským rokom prinášame pre našich žiakov zrekonštruovanú knižnicu

          • Partnerstvá medzi školskými inštitúciami a komerčnými firmami nie sú každodennou záležitosťou. O to viac nás teší spolupráca s košickou IT spoločnosťou Syntax Systems Slovakia, ktorej výsledkom je naša zrekonštruovaná knižnica, v ktorej sa všetci žiaci a pedagógovia budú cítiť príjemne. Viac nám o tejto spolupráci prezradil riaditeľ školy, PaedDr. Alexander Fecura, a oslovili sme aj riaditeľa Syntaxu, pána Milana Števkova. 

            Kedy vznikla myšlienka spolupráce so spoločnosťou Syntax Systems Slovakia v kontexte rekonštrukcie? 

            AF: V jari za mnou prišla kolegyňa Kunášová, učiteľka slovenského jazyka, ktorá nadškrtla možnosť pomoci zo strany spoločnosti Syntax Systems Slovakia, ktorá by mala smerovať do vzdelávacieho procesu. Okamžite mi napadla naša školská knižnica. Priznám sa, že sme ju v posledných rokoch trochu zanedbávali a zaslúžila by si lepšie vybavenie a vynovenie priestorov, v ktorých sa nachádza. Poveril som teda pani Kunášovú informovaním spoločnosti o našom zámere. A po súhlasnom stanovisku aj realizáciou revitalizácie knižnice. 

            Ako prebiehali práce? 

            AF: Zhodnotili sme, že najdôležitejšie bude dať miestnosti, v ktorej sa knižnica nachádza, novú tvár. To zahŕňalo inštaláciu novej plávajúcej podlahy a vymaľovania priestorov. Tu prejavil svoju zručnosť a ochotu kolega Kunáš, ktorý so svojimi priateľmi svojpomocne položili novú podlahu a pomohli aj cennými radami. Ako druhý krok sa priam núkala výmena starých kovových regálov za moderné estetické drevené policové skrine. Nový priestor sme chceli dotvoriť novými dverami a sedacím nábytkom, čo sa nakoniec podarilo. Za poslednými dizajnovými kúskami ešte čakáme a veľmi sa na nich tešíme.Ako na zavolanie nám prišla výzva ministerstva školstva na nákup nových kníh, v ktorej sme boli úspešní. A tak jeden celý regál zaplnili najnovšie bestsellery detskej a mládežníckej literatúry.

            Na čo sa v novej knižnici môžu žiaci tešiť? 

            AF: Žiaci, ale aj učitelia sa môžu tešiť na príjemný a funkčný priestor, v ktorom si budú môcť vybrať z bohatej ponuky školskej knižnice. Vybavenie knižnice je zároveň predurčené na zaujímavé hodiny nielen slovenského jazyka. Žiaci všetkých ročníkov tu nájdu inšpiratívne miesto na rozširovanie si svojich čitateľských obzorov. Chcem sa ešte raz poďakovať manželom Kunášovým, ktorí mali celý projekt revitalizácie pod palcom a ktorí pri ňom strávili veľa prázdninových dní, aby bola knižnica v novom školskom roku pripravená pre svojich čitateľov.

            Vyjadrenie pána Milana Števkova, riaditeľa IT spoločnosti Syntax Systems Slovakia

            V Syntaxe sme vrámci CSR programu vnímali podnet zo strany ZŠ Laborecká veľmi pozitívne, nakoľko knižnice ako také sa za poslednú dekádu využívajú pomenej. Vplyv na to určite má online priestor, na ktorom sú dostupné takmer všetky zdroje. Príjemné a moderné prostredie ruka v ruke s kvalitným knižným obsahom je jednou z možností ako motivovať žiakov k tomu, aby svoj voľný čas využívali na vzdelávanie v školskej knižnici. Veríme, že naša spoločná iniciatíva nájde uplatnenie a pomôže k rozvoju našich budúcich generácií.

            Škola tento rok oslavuje okrúhle 40. výročie jej založenia. Plánujete k tomu organizáciu nejakých podujatí? Ak áno, na čo sa môžu žiaci resp. obyvatelia mesta tešiť? 

            Keďže sú to len necelé dva týždne od otvorenia školského roka a my sme momentálne zavalení organizačno-administratívnymi úlohami, spojenými s výchovno-vzdelávacím procesom, na informáciu o konkrétnych aktivitách si musí verejnosť ešte chvíľku počkať. Ale už na tom pracujeme. Radi privítame aj prípadné návrhy či podnety.

            Veríme, že podobných partnerstiev a spoluprác na ZŠ Laborecká bude pribúdať, výsledkom čoho budú nielen krajšie priestory na škole, čo sa v konečnom dôsledku prejaví na celkovej kvalite výchovno-vzdelávacieho procesu. Držíme palce. Viac informácií o aktivitách školy nájdete na www.zslaborecka.sk alebo na Facebookovej stránke - https://www.facebook.com/zslaboreckavhumennom

        • Zemplin špiva
          • Zemplin špiva

          • Dňa 12.9.2021 v rámci podujatia Chemlonfest sa na amfiteátri v Humennom uskutočnila detská časť 26. ročníka festivalu ľudových piesní Zempľin špiva. Detských spevákov ľudových piesní hodnotila odborná porota v zložení  Eva Minichová, Oľga Lukáčová, Ján Sabo, Miroslav Dzijak a Mgr. art. Vierka Hajduková.

            V rámci programu detských spevákov Zempľin špiva sa predstavili žiaci a žiačky humenských i mimohumenských základných škôl, ktorí účasť vybojovali na prehliadke folklórneho spevu v júni t. r. Našu školu výborne reprezentovali Nela Mesarošová, Zuzana Biľová a Veronika Biľová, za čo im patrí naše poďakovanie a uznanie.Laureátkou prehliadky sa stala Petronela Čorná.

            Spevákov vynikajúco sprevádzala ľudová hudba Sokolej. Podľa slov PaedDr.  Miroslava Kerekaniča, odborného pracovníka Vihorlatského múzea, ktorý toto podujatie pripravil, poďakovanie patrí všetkým účinkujúcim, ako i ich pedagógom a rodičom.

          • Pokyny k prevádzke školy - aktualizácia

          • POKYNY

            upravujúce podmienky školy na obdobie od 13.9.2021 vo veciach prevádzky a vnútorného režimu školy

            a podmienok na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov

             

            Základné informácie

            1. Činnosť školy sa riadi Školským semaforom. Škola sa nachádza v zelenej fáze.
            2. Žiaci sú rozdelení do pôvodných tried. Vyučovania sa zúčastňujú všetky triedy.
            3. Žiaci v školskom klube detí sú rozdelení do 2 oddelení. V každom oddelení pracuje iný pedagogický zamestnanec.
            4. Obsah a forma všetkých vzdelávacích aktivít je volená tak, aby boli zaistené hygienicko-protiepidemické opatrenia.
            5. Prevádzka školy je od 7:00 h do 16:30 h.
            6. Do objektu školy je možný vstup žiakov a zamestnancov školy za dodržiavania všetkých hygienicko-protiepidemických opatrení (prekrytie horných dýchacích ciest, dezinfekcia rúk, dodržiavanie odstupu).
            7. Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezpríznakovosti danej osoby.
            8. Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín sa využíva najmä dištančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.).

            Pobyt žiakov v škole

            1. Príchod žiakov do školy je v čase od 7:00 h do 7:45 h.
            2. Pri vstupe sa uskutočňuje ranný filter, žiakom sa bude odmeriavať teplota.
            3. Po dezinfekcii rúk odchádza žiak do šatne a po prezutí do triedy.
            4. V interiéri a exteriéri školy si žiaci prekrývajú horné dýchacie cesty vhodne zvolenými osobnými ochrannými pomôckami (respirátor, rúško, šál, šatka a pod.).
            5. Vyučovanie prebieha podľa rozvrhu hodín.
            6. Telesná a športová výchova sa vykonáva v interiéri i exteriéri, pričom je povolené cvičiť bez rúška. Minimalizuje sa množstvo a zdieľanie športového náčinia a náradia.
            7. Náboženská výchova a etická výchova sa vyučuje v skupinách.
            8. Krúžková činnosť sa realizuje podľa plánu s dodržaním všetkých hygienických opatrení.
            9. Šatne určené na prezliekanie žiakov sa využívajú, dbá sa na zvýšenú hygienu a dezinfekciu.

            Činnosť žiakov po vyučovaní.

            1. Po skončení vyučovania žiaci, ktorí sú prihlásení na obedy odchádzajú s vyučujúcim, resp. vychovávateľkou do školskej jedálne.
            2. Žiaci v školskej jedálni plnia pokyny vyučujúcich a vychovávateľov. Stravu vydáva žiakom personál jedálne,  hygienicky zabalený príbor pedagogický zamestnanec.
            3. Po naobedovaní sa odchádzajú žiaci domov, resp. prihlásení žiaci zostávajú v školskom klube detí.
            4. Výchovno-vzdelávaciu činnosť v oddelení ŠKD riadi vychovávateľka.
            5. Rodič alebo iná poverená osoba, ktorá príde dieťa vyzdvihnúť zo školského klubu, telefonicky kontaktuje vychovávateľku.

            Opatrenia školy kvôli prevencii nákazy COVID-19

            1. Škola zabezpečuje dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy, a to dezinfekčným prostriedkom vhodne umiestneným.
            2. Každý zamestnanec školy nosí osobnú ochrannú pomôcku na prekrytie horných dýchacích miest alebo jej stanovený ekvivalent v súlade s aktuálne platnými opatreniami ÚVZ SR (rúško).
            3. Škola organizuje vzdelávacie aktivity tak, aby bolo možné časť dňa tráviť vonku, či už v areáli školy alebo mimo neho podľa klimatických podmienok. Vyučujú sa ucelené triedy v triedach, výnimočne v špecializovaných učebniach. V triedach je zabezpečené časté a intenzívne vetranie.
            4. Toalety a triedy sú vybavené mydlom v dávkovači, dezinfekčným prostriedkom a jednorazovými papierovými utierkami pre bezpečné osušenie rúk. 
            5. Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne dvakrát denne a podľa potreby.
            6. Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa vykoná najmenej raz denne.
            7. Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, je vykonávaná minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí, školské lavice).
            8. Upratovací personál je informovaný a poučený o sprísnených podmienkach upratovania a o potrebe priebežného čistenia a dezinfekcie dotykových plôch, ostatných povrchov a predmetov.
            9. Triedy sú pravidelne dezinfikované germicídnymi žiaričmi.
            10. Smetné koše sú zabezpečené tak, aby nebol nutný fyzický kontakt rúk s košom pri zahadzovaní odpadu.

            Rodičia, resp. zákonní zástupcovia

            1. Zodpovedajú za dodržiavanie hygienicko-protiepidemických opatrení pri príchode žiaka do  školy a pri jeho odchode.
            2. Zabezpečia pre svoje dieťa každý deň aspoň dve rúška (náhradné rúško musí mať žiak pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
            3. Predkladajú na začiatku školského roka a po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezpríznakovosti. Vzor potvrdenia zašle škola zákonnému zástupcovi cez Edupage a je k dispozícii aj pri vchode do školy v tlačenej podobe. Vyhlásenie je možné podať aj elektronicky cez Edupage. Pri prerušení 5 a viac pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá „Potvrdenie o chorobe“ vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.
            4. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informujú triedneho učiteľa a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym ÚVZ. Za týchto podmienok nemôže žiak navštevovať školu.
            5. V prípade neprítomnosti žiaka v škole a školskom zariadení z dôvodu podozrenia na ochorenie alebo ochorenia na COVID-19 predložia pri návrate žiaka do školy "Potvrdenie o chorobe" vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast, a to bez ohľadu na dĺžku trvania jeho neprítomnosti.
            6. Dodržiavajú pokyny riaditeľa školy.

            Činnosť školy pri podozrení na ochorenie

            1. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov  školy.
            2. Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, je umiestnený do samostatnej miestnosti a triedny učiteľ kontaktuje zákonných zástupcov, ktorí si dieťa bezodkladne vyzdvihnú. O podozrení na nákazu COVID – 19 základná škola informuje príslušný RÚVZ.
            3. Ak sa u zamestnanca  školy objavia príznaky nákazy COVID – 19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľa školy a opustí školu v najkratšom možnom čase.
            4. V prípade potvrdenia ochorenia škola postupuje podľa usmernenia RÚVZ v Humennom.
            5. Osoby, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19 počas obdobia 2 dní pred jej testovaním alebo objavením sa prvých klinických príznakov musia ísť do karantény na 10 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou.
            6. Karanténu je možné ukončiť po 7 dňoch od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia a výsledok PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň karantény je negatívny.
            7. Povinnosť karantény po úzkom kontakte sa nevzťahuje na osobu, ktorá má výnimku z karantény.
            8. V prípade, že žiak alebo zamestnanec spĺňa výnimku z karantény, informuje o tom školu prostredníctvom formuláru „Oznámenie o výnimke z karantény“.

            V Humennom dňa 11. 9. 2021

             

            PaedDr. Alexander Fecura, riaditeľ školy