• 8. marec - Medzinárodný deň žien

          • Milé kolegyne, mamky, babky, sestry, tety, milé dámy, dovoľte, aby som Vám v mene všetkých mužov Základnej školy Laborecká 66 Humenné poblahoželal k Vášmu sviatku. Ďakujeme za všetko dobro, čo pre nás robíte a za lásku, ktorú nám venujete.

          • Hudobný park

          • Naša škola sa spoločne so SZUŠ Via Arto uchádza o podporu so svojim projektom Hudobný park v rámci Participatívneho rozpočtu mesta Humenné. Prosíme Vás o podporu. Potrebné informácie nájdete na https://www.humenne.sk/Hlasovanie-obcanov/.

          • IQ olympiáda.

          • Naši žiaci druhého stupňa sa pravidelne už niekoľko rokov zúčastňujú súťažného podujatia IQ olympiáda. Pred dvoma rokmi sme mali dokonca druhú najvyššiu účasť na východnom Slovensku. Poďme to zopakovať aj teraz. Podmienkou účasti je zaregistrovať sa. Pri tom majú svoju úlohu aj rodičia, ktorí potvrdzujú súhlas s účasťou svojho dieťaťa v maili, ktorý dostanú od organizátorov. Registráciu uskutočníme na hodinách informatiky. 

          • Jarné prázdniny v CVČ DÚHA

          • Informujeme žiakov školy, že počas jarných prázdnin bude otvorené Centrum voľného času DÚHA pre žiakov základných škôl v čase od 9.00 h do 12.00 h. Pre žiakov bude pripravený program pod dozorom zamestnancov CVČ.

          • 2. ročník digitálnej Ekoolympiády

          • EKOolympiáda je online vedomostná súťaž v oblasti environmentálnej výchovy pre žiakov druhého stupňa základných škôl, osemročných gymnázií alebo stredných škôl. Táto hra je organizovaná pod záštitou Slovenskej komisie UNESCO občianskym združením Planet Lover, ktoré spolupracuje so Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV). Ambasádormi súťaže sú slovenskí olympijskí medailisti Zuzana Rehák-Štefečeková, Danka Barteková a Pavol Uhrajte. Odborným garantom hry je vedkyňa RNDr. Marcela Morvová Jr., Phd.Hra je pre všetkých študentov bezplatná. Stačí sa len zaregistrovať, trénovať a následne skúsiť ostrú hru:).

            Tento rok nájdete v hre témy: voda, pôda, oceán, odpad a klimatická zmena1.3.2023 sa otvára  zaregistrovaným žiakom Ekotrenažér, v ktorom si môžu otestovať svoje vedomosti a pripraviť sa na súťažné kolá. Tie sú pre 7. a 8. ročník 21.3.2023, pre žiakov 9. ročníka 23.3.2023. Viac info tu: https://ekoolympiada.sk/pravidla/

            Registrovať sa môžu žiaci už teraz, následne ich budú informovaní organizátormi o dôležitých krokoch. Registráciu nájdete tu: https://registracia.ekoolympiada.sk/register V minulom roku sa do hry zapojilo viac ako 9000 študnetov (z vyše 500 škôl), ktorí v rámci Ekotrenažéra zahrali viac ako 2 000 000 otázok! 

            Všetky tri súťažné kolá a finálové kolo budú prebiehať v rovnakom čase od 9:00 do 9:30, súťažiaci žiaci budú uvoľnení z vyučovania na čas nevyhnutný pre účasť na EKOolympiáde. Viac informácií o EKOOLYMPIÁDE sa dozviete na https://ekoolympiada.sk/Ak si chcete vyskúšať princíp hry, organizátori pripravili “vzorku” hry, kde je 5 otázok, aby ste navnímali prostredie: https://test.ekoolympiada.sk/

          • Valentín

          • Srdiečkové pozdravy a dobrá nálada na Valentína u žiakov, žiačok a učiteliek na 1. stupni.

        • Nové poplatky za stravu od 9.1.
          • Nové poplatky za stravu od 9.1.

          • Riaditeľ Základnej školy Laborecká 66 Humenné ako správny orgán v zmysle § 5 ods. 3 písmeno j) zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, § 140 ods. 10 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých  zákonov a Všeobecne záväzného nariadenia mesta Humenné č. 151/2019 o príspevkoch na čiastočnú úhradu nákladov činností v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Humenné v znení VZN č. 185/2022

            u r č u j e

            výšku príspevku zákonného zástupcu žiaka na jedno hlavné jedlo podľa vekových kategórií stravníkov, ktorý tvorí poplatok za nákup potravín a za režijné náklady: 

            a) za žiaka 1. stupňa ZŠ      1,70 EUR (1,50 EUR potraviny + 0,20 EUR režijné náklady)

            b) za žiaka 2. stupňa ZŠ      1,90 EUR (1,70 EUR potraviny + 0,20 EUR režijné náklady)

            c) za žiaka strednej školy     2,10 EUR (1,90 EUR potraviny + 0,20 EUR režijné náklady)

            Žiaci, ktorých rodičia sú v hmotnej núdzi, nedosahujú životné minimum alebo si na dieťa neuplatňujú daňový bonus platia za obed o 1,30 EUR (výška dotácie ÚPSVaR) menej.

            Rozhodnutie_o_poplatku_za_stravu_januar_2023.pdf

          • Oznam


          • Riaditeľ Základnej školy Laborecká 66 Humenné podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov 

            udeľuje riaditeľské voľno na deň 18.11.2022.

            Riaditeľské voľno sa udeľuje z prevádzkových dôvodov. Tento deň nie sú v prevádzke ani školský klub detí a školská jedáleň. Vyučovanie sa začne v pondelok 21. novembra 2022.

          • Výsledky volieb do Školského parlamentu

          • Dnes sa v našej škole uskutočnili voľby do Školského parlamentu. Žiaci si mali možnosť vybrať z 19 kandidátov. Do 9-členného parlamentu boli zvolení:

            Mikuláš Tehlár (9.A)       59 hlasov

            Andrej Jakubov (5.A)     34 hlasov

            Matej Timák (8.A)           30 hlasov

            Tomáš Kostilník (8.A)     30 hlasov

            Lívia Prigancová (7.B)    29 hlasov

            Dávid Maďarik (5.A)       28 hlasov

            Nikola Meždejová (7.A)  28 hlasov

            Zuzana Biľová (6.A)        25 hlasov

            Ema Majurníková (7.A)  23 hlasov  

            Novozvoleným členom Školského parlamentu srdečne blahoželáme!

        • Voľby do školského parlamentu - zoznam kandidátov
          • Voľby do školského parlamentu - zoznam kandidátov

          • Vo voľbách do školského parlamentu, ktoré sa uskutočnia v stredu 9.11.2022 na 2. hodine kandidujú za členov parlamentu títo žiaci (v abecednom poradí):

            1. Viliam Andrejčák         6.A
            2. Romana Bandiová      5.A
            3. Zuzana Biľová            6.A
            4. Vanesa Gunárová      5.A
            5. Kristína Hrešková      6.A
            6. Andrej Jakubov          5.A
            7. Michaela Kanalošová 8.A
            8. Tomáš Kostilnik          8.A
            9. Ema Lukčová             6.A
            10. Dávid Maďarik           5.A
            11. Ema Majurníková      7.A
            12. Nikola Meždejová      7.A
            13. Nela Mesarošová      8.A
            14. Lívia Prigancová       7.B
            15. Michelle Shakery       8.A
            16. Mikuláš Tehlár           9.A
            17. Miroslav Tehlár          6.A
            18. Michaela Tehlárová   8.A
            19. Matej Timák               8.A

            Žiaci môžu zakrúžkovať poradové čísla najviac štyroch kandidátov. Do Školského parlamentu budú zvolení deviati kandidáti, ktorí získajú najväčší počet hlasov.

          • Voľby do školského parlamentu - volebný poriadok

            1. Každý žiak má právo byť volený..
            2. Každý žiak má právo voliť.
            3. Žiak prejaví záujem kandidovať do školského parlamentu odovzdaním Súhlasu kandidáta triednemu učiteľovi/triednej učiteľke do 7.11.2022 (pondelok) do 12:00 h.
            4. Formulár Súhlasu je k dispozícii na stiahnutie na konci Volebného poriadku a u triedneho učiteľa/triednej učiteľky.
            5. Škola uverejní zoznam kandidátov do školského parlamentu 7.11.2022 do 15:00 h na Edupage stránke.
            6. Voľby do školského parlamentu sa uskutočnia v stredu 9.11.2022 počas 2. hodiny vhodením hlasovacieho lístka do urny. Urnu prinesú poverení žiaci postupne do každej triedy.
            7. Každý žiak/žiačka dostane pred voľbou od svojho triedneho učiteľa/triednej učiteľky hlasovací lístok.
            8. Žiaci vyznačia kandidátov, ktorých chcú zvoliť do školského parlamentu, zakrúžkovaním poradového čísla najviac 4 kandidátov.
            9. Po skončení hlasovania zráta volebná komisia hlasy pre jednotlivých kandidátov a vyhlási výsledky volieb.
            10. Členmi školského parlamentu sa stávajú 9 kandidáti s najväčším počtom hlasov.

            Suhlas_ziaka_s_kandidaturou.docx

          • Svetový deň mlieka

          • Svetový deň mlieka nám pripomína význam konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov ako dôležitej zložky našej výživy. Prostredníctvom rozhovorov, výtvarnými prácami i zábavný dopoludním, ktoré sme zavŕšili súťažami i ochutnávkami rôznych mliečnych výrobkov, tento významný deň pripomenuli aj naši žiaci na prvom stupni. Mňam, to bola dobrota! 

            Foto a text: Mgr. Júlia Karbulová