• Záujmová činnosť pre všetkých

          • Začíname záujmovú činnosť vo voľnom čase. Je určené najmä žiakom našej školy, no nielen im. Záujmové útvary (krúžky) sú otvorené pre všetky deti. Využite ponuku a hláste sa, najneskôr do 20. septembra 2022.

          • Späť do školy

          • V kalendári zostáva už len niekoľko prázdninových dní a my sa na vás, milí žiaci, tešíme v novom školskom roku. Ako obyčajne ho slávnostne otvoríme na školskom dvore pred hlavným vchodom. Zatiaľ bez učebníc a zošitov.

            Pre prváčikov má ich učiteľka a vychovávateľka pripravené prekvapenie v ich triede, ktorú prvýkrát navštívia spolu so svojimi rodičmi po skončení slávnostného otvorenia.

            Tak nezabudnite, už v pondelok.

          • Nové športoviská otvárajú dvere.

          • Areál našej základnej školy zdobia od minulého týždňa vynovené rekonštruované športoviská: multifunkčné ihrisko, hokejbalové ihrisko a antuková bežecká dráha. Stalo sa tak vďaka finančnej podpore Fondu na podporu športu a mesta Humenné. Napriek tomu, že sú prázdniny, môžu areál využívať deti i mládež. Doba užívania - pokiaľ je vidno :-).  Hokejbalové ihrisko je primárne určené na tréningy našich hokejbalových talentov - Levíčat. Treba si teda len vystriehnuť voľnú chvíľu.

            Správajme sa tak, aby nám areál slúžil dlho k všeobecnej spokojnosti!

          • Obchodná verejná súťaž

          • Základná škola, Laborecká 66, 066 01 Humenné

            vyhlasuje podľa ustanovení § 281 až 288  Obchodného zákonníka

            obchodnú verejnú súťaž

            na podávanie návrhov na uzatvorenie zmluvy na prenájom nebytových priestorov s týmito podmienkami:

            Charakteristika:

            Nebytové priestory v pavilóne ročníkov 1. – 4. na prízemí tvoria:

            • učebňa č. 61 o rozlohe 67,60 m2
            • učebňa č. 62 o rozlohe 70,60 m2
            • šatňa o rozlohe  43,10 m2,
            • sociálne zariadenia a ekonomat č. 58, 59, 60 o rozlohe 38,40 m2
            • chodba o rozlohe  112,00 m2

            Priestory s celkovou výmerou 331,70 m2 sú vhodné na prevádzkovanie školy alebo školského zariadenia. Minimálna cena za nájom nebytového priestoru je 7 EUR/m2/rok.

            PODMIENKY VEREJNEJ OBCHODNEJ SÚŤAŽE:

            Súťažiaci môžu doručiť svoje písomné návrhy na uzatvorenie nájomnej zmluvy v uzatvorenej obálke s označením OBCHODNÁ VEREJNÁ SÚŤAŽ NA OBSADENIE NEBYTOVÝCH PRIESTOROV, Základná škola, Laborecká 66, Humenné – NEOTVÁRAŤ najneskôr do 25.07.2022 do 15.00 h na Mestský úrad, sekretariát primátora mesta, Kukorelliho 34,  066 28  Humenné.

            Vzor súťažného návrhu zmluvy je možné získať:

            • v Základnej škole, Laborecká 66, Humenné, tel. 0911 600 142, 0905 433 945
            • na internetovej stránke školy zslabhe.edupage.org
            • na internetovej stránke mesta www.humenne.sk v sekcii Podnikateľ, Obchodné verejné súťaže

            Návrh nájomnej zmluvy musí obsahovať :                       

            1. meno/názov a adresu uchádzača,
            2. jeho identifikačné  údaje, IČO alebo rodné číslo
            3. účel nájmu
            4. ponúkanú cenu za m2/rok
            5. návrh nájomnej zmluvy, ktorý musí byť uchádzačom podpísaný

            Pozn.: Ponúkaná cena nemá byť nižšia ako je uvedená minimálna cena za nájom nebytového priestoru za m2/rok podľa druhu využitia priestoru.

            V minimálnych cenách za nájom nebytových priestorov nie sú zahrnuté úhrady, spojené s užívaním nebytového priestoru (energie, voda a pod.), ktoré sú účtované podľa skutočnej spotreby a hradí ich nájomca osobitne. Súťažný návrh musí obsahovať aj potvrdenie o úhrade zábezpeky na účet vyhlasovateľa súťaže vo výške päťmesačného minimálneho nájmu podľa vyhlásených podmienok súťaže (967,50 EUR). Neúspešným súťažiacim bude zábezpeka vrátená po vyhodnotení súťaže. Víťaznému súťažiacemu bude zábezpeka započítaná pri tvorbe depozitu nájomného pri podpise nájomnej zmluvy. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo zrušiť, zmeniť, doplniť podmienky súťaže alebo nevybrať žiadneho uchádzača.

            Technické informácie o voľných nebytových priestorov  Vám budú poskytnuté  na riaditeľstve ZŠ Laborecká a na telefónnych číslach 0911 600 142 a 0905 433 945. Obhliadka priestorov sa uskutoční 18. júla 2022 (pondelok) v čase 10.00 h – 15.00 h, prípadne ďalšia podľa dohody.

            V Humennom dňa 08.07.2022

            PaedDr. Alexander Fecura, riaditeľ ZŠ

            Oznam o OVS

            Návrh zmluvy o nájme

          • Ľubovniansky hrad ako darček

          • Pri príležitosti 40. výročia vzniku školy sme sa rozhodli dať žiakom darček – prvý celoškolský výlet. Za cieľ sme si vybrali Ľubovniansky hrad so skanzenom. Majestátna dominanta regiónu na hraniciach s Poľskom privítala deti krásnym počasím. To bolo ako stvorené na prechádzky pomedzi historické domčeky a usadlosti v rozľahlom skanzene, ako i na výstup k bránam Ľubovnianskeho hradu. Ten nerobil energiou nabitým chlapcom a dievčatám žiaden problém. Vďaka vynikajúcim sprievodkyniam sme sa dozvedeli veľa z histórie tejto výnimočne zrekonštruovanej pamätihodnosti a tiež celého regiónu. Ani všetečné otázky nevyviedli šikovné sprievodkyne z rovnováhy. Množstvo zaujímavých historických a umeleckých predmetov zaujalo vari všetkých výletníkov. Dvojhodinová prehliadka hradu ubehla veľmi rýchlo. Na záver si deti neodpustili útok na predajňu suvenírov.

            Celoškolský výlet prispel určite k súdržnosti detí jednotlivých tried. Tento deň sme si boli všetci akosi viac blízki.

            Podujatie sa uskutočnilo s finančnou podporou mesta Humenné.  

          • Laborecká Open 2022

          • Milí žiaci, vážení rodičia. Pozývame vás na naše tradičné podujatie Laborecká Open - dopoludnie plné zábavy, súťaženia, hudby a dobrej nálady. Súťažia dvojice rodič - žiak. Účastnícke preukazy budú na záver zlosované v tombole. Podujatie je otvorené aj pre deti z iných škôl. Pre ďalšie podrobnosti sledujte počas týždňa náš web a Facebook.

          • Talentované speváčky

          • Že na našej škole nikdy nebola núdza o nadané speváčky, to je známa vec. Veď si len spomeňme na víťazky celoslovenskej súťaže Slávik Slovenska Ľubicu Moriakovú a Vandu Marinčákovú, či na víťazky rôznych festivalov a súťaží ľudového spevu na krajskej úrovni Tamaru Volochovú a Emu Banduričovú. Zdatné nasledovníčky majú tieto skvelé speváčky v sestrách Zuzane a Veronike Biľových a Nele Mesarošovej. Všetky sa už niekoľko rokov zúčastňovali prehliadok detského folklóru a dostávali sa do povedomia odbornej verejnosti. V tomto školskom roku zažiarili naplno. Všetky tri výborne reprezentovali školu na Regionálnej súťaži detského folklórneho spevu v Humennom, odkiaľ si odniesli diplom za výborný umelecký prejav. A najmladšia z nich, piatačka Zuzka Biľová si vybojovala ako jedna z tria Humenčaniek postup na krajskú súťaž. A počínala si parádne. Na krajskej súťaži detského hudobného folklóru Vidiečanova Habovka, ktorá sa uskutočnila 15. mája v Raslaviciach získala Zuzka umiestnenie v zlatom pásme!

            Len tri dni predtým, 12. mája reprezentovala Zuzka Biľová spolu s Nelou Mesarošovou školu na okresnej súťaži Slávik Slovenska. Obidve sa v svojej kategórii umiestnili na druhom mieste a tak potvrdili, že folklórny spev na Laboreckej má stále značku najvyššej kvality. Srdečne dievčatám blahoželáme a prajeme ešte veľa úspechov.

          • Modranská keramika

          • Na hodine výtvarnej výchovy sme sa s triedou VII.A aspoň trochu chceli prispôsobiť našimi prácami MODRANSKEJ KERAMIKE. Žiaci sa snažili priblížiť majstrom maliarom, no žiakom stačili výkresy.
            Už 138 rokov majstri remesla rozvíjajú zdedené tradície v Slovenskej ľudovej majolike, rukami a srdcom tvoria keramickú dušu regiónu. Všetky výrobky sú ručne vyrobené a maľované. Každý kus je jedinečné umelecké dielo. 
            V Modre sa tvorí majolika s tradičnou ornamentikou, v roku 2019 pribudli aj nové, úžitkové a dizajnové vzory. Typické motívy modranskej majoliky vychádzajú z prírody: zobrazujú ruže, klinčeky, puky kvetov ozdobené listami a maľujú sa na bielu podkladovú glazúru.

          • Utorok v knižnici

          • Utorok 12. apríla sa naši žiaci opäť vybrali do Vihorlatskej knižnice. Tentokrát sa štvrtáci a piataci zúčastnili besedy s úžasnou spisovateľkou Gabrielou Futovou. 😍
            Keďže máme v rámci mimočítankového čítania práve rozčítané jej knihy, stretnutie nám prišlo veľmi vhod. 📖
            Foto: Bc. Ivana Kovaľová
            Text: Mgr. Jana Sotáková

          • 1. apríl - zápis do 1. ročníka

            • Zápis do prvého. ročníka základnej školy pre školský rok 2022/2023 sa uskutoční od 1. do 30. apríla 2022. Termín slávnostného zápisu bude oznámený v priebehu marca.
            • Rodičia sú povinní zapísať do školy dieťa, ktoré do 31. 8. 2022 dovŕši 6 rokov veku. 
            • Zápis rodičia vykonajú:
              1.  Vypísaním tlačeného formulára prihlášky v škole v čase termínu zápisu, resp. do 30.4.2022
              2. .elektronicky vyplnením elektronickej prihlášky, ku ktorej prístup nájde na www.zslaborecka.sk v záložke Zápis, ktorú podpísanú obidvoma rodičmi donesú do školy v termíne zápisu, resp. do 30.4.2022
            • Základná škola pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky vyžaduje meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, materinský jazyk a trvalé bydlisko dieťaťa, ako aj meno a priezvisko a trvalé bydlisko rodičov. Na zápis je potrebné doniesť k nahliadnutiu rodný list dieťaťa a občianske preukazy rodičov, resp. zákonných zástupcov.
            • Okrem toho budeme potrebovať vedieť:
              1. meno a priezvisko lekára dieťaťa a zdravotnú poisťovňu,
              2. či bude dieťa navštevovať školský klub detí (či potrebujete ranné schádzanie) a stravovať sa v školskej jedálni (či potrebuje diétnu stravu),
              3. či bude dieťa navštevovať etickú výchovu alebo náboženstvo (na výber rímskokatolícke, gréckokatolícke, pravoslávne)
              4. o prípadných zdravotných problémoch dieťaťa, vyžadujúcich špeciálnu starostlivosť (priniesť dokumentáciu)
              5. či je rodina hmotnej núdzi
            • Škola zapíše dieťa, ktoré v čase nástupu do 1. ročníka dovŕši 6 rokov a dosiahne školskú spôsobilosť.
            • Rodičia môžu pre budúceho školáka vybrať ktorúkoľvek základnú školu. Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt (spádová škola). Žiak však môže plniť povinnú školskú dochádzku aj v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie.
            • Ak sa rodič rozhodne pre základnú školu mimo svojho školského obvodu, nemusí túto skutočnosť oznamovať základnej škole, ktorá sa nachádza v jeho školskom obvode. Uvedené informácie si vymieňajú medzi sebou riaditelia príslušných škôl a zriaďovateľ.
            • Dieťa je do základnej školy prijaté dňom prevzatia rozhodnutia o prijatí rodičmi.
          • Ponožková výzva

          • #PonozkovaVyzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. 🧦😍 

            Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Ich prijatie spoločnosťou, šanca na bežné vzdelávanie, či príležitosť na prácu ešte stále nie je samozrejmosťou. Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môže každý z nás búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti a mohli realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život. 🥰🙏

            Foto a text: Júlia Karbulová