• Dištančné vyučovanie pokračuje.

          • Na základe rozhodnutia zriaďovateľa a odporúčania hygienikov je prevádzka v škole prerušená aj naďalej pre všetky ročníky. Minimálne do veľkonočných prázdnin. Budúci týždeň teda od 29. do 31. marca pokračuje dištančné vyučovanie. Čas od 1. do 6. apríla budú žiaci tráviť na veľkonočných prázdninách.

          • Napísali o nás...

          • Schválené HOKEJBALOVÉ IHRISKO

            Poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva odobrili rekonštrukciu multifunkčného ihriska v areáli Základnej školy Laborecká. Schválenie návrhu bolo jednoznačné (ZA 16 / PROTI 0 / ZDRŽAL SA 1).

            Na najväčšom humenskom sídlisku vznikne nové športovisko na základe výzvy Fondu na podporu športu „Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry“.

            Cieľom projektu „Rekonštrukcia multifunkčného športového areálu na Laboreckej ul. v Humennom“ je vytváranie priaznivých podmienok pre rozvoj športu detí, mládeže a širokej verejnosti vrátane zdravotne postihnutých občanov.

            Športový areál je používaný žiakmi ZŠ Laborecká a širokou športovou verejnosťou mesta. Športové plochy sú aktívne využívané, avšak ich vek a absencia multifunkčných športových prvkov si vyžaduje komplexnú rekonštrukciu.

            Vytvorí sa multifunkčné ihrisko, hokejbalové ihrisko, bežecká oválna dráha 200 m, osvetlenie športového areálu.

            Jednou z podmienok predloženia žiadosti o poskytnutie príspevku je zabezpečenie spolufinancovania z prostriedkov mesta Humenné minimálne vo výške 50% z celkových oprávnených výdavkov projektu.

            Predpokladané celkové náklady projektu sú 183 340 eur. Koniec termínu podania žiadostí o poskytnutie príspevku je do konca marca 2021.

            Marián ŠkubaTlačový referátMestský úrad

            https://www.humenne.sk/Aktuality-a-oznamy/Schvalene-HOKEJBALOVE-IHRISKO/

        • 2%
          • 2%

          • Opäť je tu možnosť venovať škole dve percentá zo svojej zaplatenej dane. Podrobnosti na hornej lište.

          • Prerušenie vyučovania

          • V zmysle rozhodnutia primátora mesta sa vyučovanie od 8.3.2021 mení na prvom stupni na DIŠTANČNÉ.

            Prerušuje sa tiež prevádzka školskej jedálne a školského klubu detí. Žiaci druhého stupňa sa naďalej učia dištančne.

        • Vyučovanie pokračuje!
          • Vyučovanie pokračuje!

          • Napriek avizovanému možnému prerušeniu vyučovania ZAJTRA VYUČOVANIE RIADNE POKRAČUJE za rovnakých podmienok, ako doposiaľ až do konca týždňa. O tom, ako to bude od pondelka 8.3. budeme priebežne informovať na webe, Edupage a na FB.

          • Jarné prázdniny

          • V dňoch 22. až 26. februára 2021 zostanú brány školy zatvorené. Žiaci si budú môcť oddýchnuť od prezenčného či dištančného vzdelávania. Prajeme pekné počasie a v zdraví prežité JARNÉ PRÁZDNINY.

        • Pokyny k nástupu do školy
          • Pokyny k nástupu do školy

          • POKYNY

            upravujúce podmienky školy na obdobie od 15.2.2021 vo veciach prevádzky a vnútorného režimu školy

            a podmienok na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov

             

            Základné informácie

            1. Žiaci sú rozdelení do pôvodných tried. Vyučovania sa zúčastňujú triedy prvého stupňa.
            2. Žiaci v školskom klube detí sú rozdelené do 4 oddelení (trieda = oddelenie). V každom oddelení pracuje iný pedagogický zamestnanec.
            3. Obsah a forma všetkých vzdelávacích a záujmových aktivít je volená tak, aby boli zaistené hygienicko-epidemiologické opatrenia.
            4. Prevádzka školy je od 7:00 h do 16:30 h.

            Pobyt žiakov v škole

            1. Príchod žiakov do školy je v čase od 7:00 h do 7:45 h. Žiaci vstupujú do školy hlavným vchodom individuálne, bez sprievodu rodiča.
            2. Pri prvom nástupe žiaka do školy predkladá zákonný zástupca žiaka poverenej osobe pri vchode do školy písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie a že aspoň jeden zákonný zástupca má negatívny test na COVID-19. Toto vyhlásenie sa predkladá aj po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní viac ako tri dni. Vzor potvrdenia bol rodičom zaslaný cez Edupage a bude k dispozícii aj pri vchode do školy v tlačenej podobe. Elektronické vyhlásenie je k dispozícii na Edupage.
            3. Okrem prvého nástupu žiaka do školy nie je odprevádzanie žiaka rodičom, resp. zákonným [A11] zástupcom nutné.
            4. Pri vstupe sa žiakom bude odmeriavať teplota.
            5. Po dezinfekcii rúk odchádza žiak do šatne a po prezutí do triedy.
            6. Žiaci nosia rúško v interiéri a exteriéri školy.
            7. Vyučovanie začína o 7:45 h a končí o 11:20 h. Prebieha podľa rozvrhu hodín, prispôsobeného mimoriadnemu režimu vyučovania, uverejneného na Edupage. Všetky predmety učí jeden učiteľ.
            8. Vyučovanie nebude striktne delené na vyučovacie hodiny a svojim charakterom s prvkami integrovaného, resp. blokového vyučovania bude prispôsobené mimoriadnej situácii.

            Činnosť žiakov po vyučovaní.

            1. Po skončení vyučovania, po 4. vyučovacej hodine žiaci, ktorí sú prihlásení na obedy odchádzajú s vyučujúcim, resp. vychovávateľkou do školskej jedálne.
            2. Žiaci v školskej jedálni plnia pokyny vyučujúcich a vychovávateľov. Prebratie stravy nepotvrdzujú čipmi. Stravu vydáva žiakom personál jedálne,  hygienicky zabalený príbor pedagogický zamestnanec.
            3. Po naobedovaní sa odchádzajú žiaci domov, resp. prihlásení žiaci zostávajú v školskom klube detí.
            4. Oddelenia školského klubu detí pracujú v učebniach ŠKD a v triedach. Výchovno-vzdelávaciu činnosť v skupine riadi vychovávateľka.
            5. Rodič alebo iná poverená osoba, ktorá príde dieťa vyzdvihnúť zo školského klubu, telefonicky kontaktuje vychovávateľku.

            Opatrenia školy kvôli prevencii nákazy COVID-19

            1. Pri ceste do školy sa sprevádzajúce osoby a žiaci riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ. Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú.
            2. Škola si zabezpečí organizáciu pohybu osôb pred svojimi vnútornými a vonkajšími priestormi, tak aby sa minimalizoval kontakt medzi osobami.
            3. Škola zabezpečila dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy, a to dezinfekčným prostriedkom vhodne umiestneným.
            4. Všetci zamestnanci školy nosia rúško, poprípade respirátor, ktoré môžu doplniť štítom.
            5. V triedach je zabezpečené časté a intenzívne vetranie.
            6. Aktivity škola organizuje tak, aby bolo možné väčšiu časť dňa tráviť vonku v areáli školy. Telovýchovne aktivity sa budú v závislosti od počasia vykonávať externom prostredí, nie vo vnútornom prostredí telocvične.
            7. Škola opakovane upozorňuje žiakov na dodržiavania hygienických pravidiel pri kašľaní a kýchaní.
            8. Toalety a triedy sú vybavené mydlom v dávkovači, dezinfekčným prostriedkom a jednorazovými papierovými utierkami pre bezpečné osušenie rúk. 
            9. Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne dvakrát denne a podľa potreby.
            10. Upratovací personál je informovaný a poučený o sprísnených podmienkach upratovania a o potrebe priebežného čistenia a dezinfekcie dotykových plôch, ostatných povrchov a predmetov.
            11. Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa vykonávajú najmenej raz denne.
            12. Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, je vykonávaná minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí, školské lavice).
            13. Triedy sú pravidelne každý druhý deň dezinfikované germicídnymi žiaričmi.
            14. Smetné koše sú zabezpečené tak, aby nebol nutný fyzický kontakt rúk s košom pri zahadzovaní odpadu.

            Rodičia, resp. zákonní zástupcovia

            1. Zodpovedajú za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            2. Zabezpečia pre svoje dieťa každý deň rúško a papierové jednorazové vreckovky.
            3. Dodržiavajú tieto pokyny riaditeľa školy.
            4. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            Činnosť školy pri podozrení na ochorenie

            1. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy.
            2. Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, je umiestnený do samostatnej miestnosti a triedny učiteľ kontaktuje zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. O podozrení na nákazu COVID – 19 základná škola informuje príslušný RÚVZ tak, ako je to v prípade iných infekčných ochorení.
            3. Ak sa u zamestnanca základnej školy alebo školského klubu detí objavia príznaky nákazy COVID – 19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľa školy a opustí školu v najkratšom možnom čase s použitím rúška.
            4. V prípade potvrdenia ochorenia škola postupuje podľa usmernenia RÚVZ v Humennom.

            V Humennom dňa 12. 2. 2021

            PaedDr. Alexander Fecura, riaditeľ školy

             

          • Valentín u prvákov

          • S oslavou sv. Valentína je spojená aj tradícia posielania valentínskych milostných prianí. Sviatok zamilovaných nie je len ich. Je všetkých nás, lebo vyjadriť lásku našim priateľom a blízkym je vždy lepšie, ako keby sme na nich zabudli. Naši prváčikovia, spolu s pani učiteľkou, takto jednoducho vyjadrili svoje pocity. Môžete sa inšpirovať :-)

          • Naše sovy

          • Keďže my žiaci 4.A máme nielen šikovné ručičky, ale aj múdre hlavičky, rozhodli sme sa v rámci pracovného vyučovania vyrobiť Okaté - žmurkacie sovičky. Tieto sovičky mali vyzdobiť našu triedu, ale keďže škola musí ešte počkať, potešte sa pohľadom na ne aspoň vy.  

          • Pokračovanie dištančného vzdelávania

          • Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Humennom rozhodol náš zriaďovateľ - mesto Humenné o neotvorení škôl od 8.2.2021. Škola pokračuje v dištančnom vzdelávaní.

          • Vysvedčenia návrat do škôl neprinesú.


          • Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR pokračuje dištančné vzdelávanie všetkých ročníkov základnej školy aj v ďalšom týždni, t. j. od 1. februára 2021. Polročné vysvedčenia, presnejšie výpisy známok za prvý polrok si žiaci tentokrát neprevezmú osobne. Dostanú ich spolu s rodičmi do svojich schránok na Edupage v piatok 29. januára presne na poludnie. Tým istým spôsobom budú dorčené aj prípadné pochvaly či pokarhania. Žiaci bez prístupu k internetu dostanú výpisy známok náhradným spôsobom. 

            A pri troche šťastia sa v škole uvidíme možno nasledujúci pondelok...

          • Takto tvorila 1.A  s učiteľkou na online hodine. 

          • Jedna vločka, druhá vločka, teta zima žmúri očká.

            Sánky si hneď osedláme  a letíme k starej mame.

            Na dvore nás sniežik zláka, postavíme snehuliaka.

            Starká ešte mrkvu dá a snehuliak noštek má.

            Poďme domov, už sa zmráka, lyžovačka zajtra čaká.

          • Zaľúbené tučniaky

          • Jednoduché zaľúbené tučniaky z papiera. Potešia deti, že si ich zvládnu vyrobiť aj samé a výsledok je veľmi pekný. Veď posúďte sami :-).

            Fc

          • Pokračovanie dištančného vzdelávania

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR pokračuje dištančné vzdelávanie všetkých ročníkov základnej školy aj v ďalšom týždni, t. j. od 25. januára 2021.

          • Zruční štvrtáci

          • Je zima a aby nám žiakom v 4.A. nezamrzli pri zimnom športovaní ušká, vyrobili sme si v rámci pracovného vyučovania z materiálu, aký sme našli doma, takéto návrhy na zimné čapice.  Veríme, že si nejakú vyberiete.

            Mgr. Darina Horvátová

          • K zime patrí snehuliak!

          • Aká by to bola zima bez snehuliaka! Smutná. Keďže sa v tomto období nemôžeme spolu stretnúť, tak by sme Vás chceli trošku potešiť.  Kto sa k nám pridá? 

          • Hurá, sneh...

          • Zima konečne prišla nielen v kalendári, ale aj vonku. Napadol sneh a mrzne. A my - žiaci 4.A sme sa to rozhodli využiť. Aj keď nemôžeme cvičiť v školskej telocvični, môžeme si zašantiť na snehu. A ako vyzerá naše zimné šantenie? Pozrite sa sami.